Om oss | Kontakt oss | Bli medlem  

Ny gründerskole i Trondheim med Bibelen som fundament

968a744cc249419eb02cb9b1d3cad9d5_1.jpg Fra august 2016 starter JOSEF AKADEMI, som skolen heter, opp med gründerskole i Trondheim. Skolen bygger på Bibelens prinsipper for næringsdrift, og visjonen går ut på «å utdanne mennesker til personlig utvikling, ledelse og entreprenørskap basert på kristne verdier.»
Skolen skal drive et ettårig utdanningsprogram, designet for å gi mennesker i alle aldersgrupper innsikt i sitt eget potensiale og utrustning til å kunne starte og drive bedrifter, sier Tarjei Cyvin, skolens pressetalsmann i en pressemelding som ble sendt ut nå like før påske. Tarjei Cyvin som også er styrets nestleder, mener at en slik skole med fokus på business og gründerskap basert på bibelske prinsipper, er noe landet vårt trenger.


Med Hans Nilsen Hauge som forbilde, er han heller ikke i tvil om at Bibel og business er en bra kombinasjon. På begynnelsen av 1800 tallet, la Hans Nilsen Hauge og hans venner grunnlag for etablering av mer enn 1000 bedrifter i Norge og bidro til sunnhet i det norske næringslivet.
Det trengs alltid innovasjon og grunnleggelse av nye bedrifter. Dette er ikke minst viktig nå i disse dager hvor oljenæringen sliter med mange oppsigelser på grunn av lave oljepriser. Tarjei Cyvin tror at behovet for innovasjon og nytekning bare vil øke i årene som kommer.
Rektor for JOSEF AKADEMI, er pastor i Overcomers Chapel, Uduak Mme, PhD fra NTNU i Trondheim – en institusjon som for øvrig er kjernen i det kanskje fremste gründermiljøet i Norge. Han har et ønske om også å gjøre noe med situasjonen for det økende antallet immigranter som kommer til Norge. – «Vi ser at det finnes et stort behov og ønsker å være med å inspirere og oppmuntre til nystart for mange av immigrantene som ellers lett havner i arbeidsløshet og utenfor det offentlige systemet i Norge.»
«Vi ser allerede nå i søkermassen at vi får inn søkere som har ønske og ideer i forhold til nystart av bedrifter, og vi tror og håper at det kommer til å gro frem virksomheter ut fra de elevene vi får allerede dette første året,» sier en optimistisk nestleder Tarjei Cyvin.
Se mer info på www.josefakademi.no


maland-n_ringsminister.jpg

Innfør norsk ROT- og RUT fradrag nå !
Småbedriftsforbundet sendte den 7.1.2016 brev til statsminister og næringsministeren. Det er nå mer enn 5 år siden Småbedriftsforbundet sist tok dette opp med norske myndigheter. Vårt håp er at dette også blir inført i Norge. ROT-avdrag er uten tvil den beste, hurtigste og mest effektive måten å hjelpe småbedriftene i Norge i det nye året 2016.
beersheva1_1.jpg

Småbedriftsforbundets skogsplanting i Israel
I samsvar med tidligere landsmøtevedtak, er vi stolt over å kunne informere om at Småbedriftsforbundet sommeren 2015 endelig kunne bidra med skogsplanting i Israel.
Området vi fikk tildelt er Dudaim Forest, nord for Beer Sheva i Negev ørkenen. Kr 75.000.- ble overført for planting av 1000 trær. Dette representer en LUND. Småbedriftsforbundet har fått avsatt område til en egen SKOG,som betyr 10 x 1000 trær. Vårt område er nå del av prosjektet "Det grønne beltet" i Beèr Sheva. Prosjektets mål er å fremme økologisk mangfold i området samt bekjempe ørkenspredning.
overarbeidet_2_2.jpg

Høringsuttalelse vedr. ny lov om regnskapsplikt
Småbedriftsforbundets høringsuttalelse ble sendt Finansdepartementet den 2. desember 2015.

I samsvar med regnskapslovgivningen i våre naboland Sverige og Danmark, vil vi at foretaksklassen "Mikroforetak" innføres i norsk regnskapslovgivning. For denne gruppen, med terskelverdier for balansesum under 2,75 mill, nettoomsetning mindre enn 5,5 mill og under 10 ansatte, föreslås at regnskapsplikt først inntrer dersom en av terskelverdiene er overskredet, uavhengig av juridisk form.
bilde_small_busines_2_thumb_2.jpg

Møte med Skattedirektoratet i september
Småbedriftsforbundet tilkjennega på møtet et sterkt ønske om at myndighetene bør ta utgangspunkt i virksomhetens regnskapstall på kontonivå. De fleste av de minste virksomhetene setter opp sine regnskap med skattemessige verdier. Vårt forslag er at bokført informasjon rapporteres til myndighetene ved årsskiftet. Myndighetene bearbeider så dette, og presenterer et grunnlag til beskatning som returneres til skatteyter for kontroll og godkjennelse.
Firmahytte i Sverige
Stuga ved Vänern i Sverige til leie for medlemmene i Småbedriftsforbundet til kr 120.- pr. døgn!

Sommerstuen ligger näre Vänerns strand ved Svanvik hytteområde, ca 5 minutts sykkelvei fra Lidköping. Du kan også følge sykkelveien til vakre Kinnekulle i Götene, hvor det finns store muligheter for naturopplevelser, vandringsleder, middelalder kirker, helleristninger, kalkbrudd, håndverkssentrum, badeplasser, m.m.
Stuen består av kjøkken, hverdagsrom, soverom og baderom. Her finnes også en gjestestue med altan samt en redskapsbod.
skitur_1.jpg

Firmahytte Bjorli
På Bjorli er det perfekt å stå på ski om vinteren, både langrenn og alpint. Om våren og sommeren – og ikke minst om høsten – passer terrenget på Bjorli godt til fantastiske turer og store naturopplevelser. Småbedriftsforbundet dekker 1/3 del av leieprisen fra 1.1.2016!
sbf_hytter_1.jpg

Firmahytter
Som medlem av Småbedriftsforbundet har din bedrift og dine ansatte tilgang til flere firmahytter i Norge og utlandet. For medlemmer dekker Småbedriftsforbundet 30% av leiekostnaden for hytten på Bjorli og sommarstuen i Sverige kan leies av medlemmene for kr 120.- pr. dag. For de øvrige firmahyttene avtales prisen direkte med huseier.
OBS! Husk å oppgi ditt medlemsnummer ved bestilling.
regnskap_2.jpg

ØKENDE BYRÅKRATI OG KRAV TIL OFFENTLIG RAPPORTERING TAR ARBEIDSGLEDEN FRA SMÅBEDRIFTENE I NORGE.
Med et stadig økende byråkrati og krav fra myndighetene om rapportering fra småbedriftene, opplever småbedriftslederne dette som en økende byrde som er i ferd med å ta arbeidsgleden bort fra småbedriftene i Norge.
Maske_gruppen_summary.jpg

Ny samarbeidsavtale for kjøp av forbruksmateriell
Småbedriftsforbundet har nå inngått samarbeidsavtale med Maskegruppen AS som vil gi våre medlemmer 20 - 80 % rabatt på forbruksmateriell.
<< forrige side    neste side >>

SamarbeidspartnereSmåbedriftsforbundet © 2016.
Utviklet av
Concepier